Till sängs i kulturen

Sveriges Radio P1. Måndagar kl 19.03, repris söndag kl 14.30

Malena Ivarsson - Till sängs i kulturen
Samanda Ekman och Malena Ivarsson. Foto: Roger Dackegård

Till sängs i kulturen analyserar och diskuterar sex och relationer inom kulturen.

De är fiktiva karaktärer, i en bok, en film eller i en opera men deras kärleksliv uppfattar vi gärna som verkligt och eftersträvansvärt. I Till sängs i kulturen analyserar sexologen Malena Ivarsson med programledaren Samanda Ekman, fiktiva pars relationer - som om de hade varit ett riktigt par. Exakt när i relationen börjar det gå snett? Vad kunde de ha gjort annorlunda? Bör de fortsätta vara ett par?

- Även om det handlar om fiktiva karaktärer som Frank och Claire Underwood från House of Cards, så kretsar deras liv kring begär, lidelse, svek, kåthet, svartsjuka, passion och otrohet, så som det gör för många andra verkliga par. De fiktiva paren är tydliga exempel på hur vi själva ser på sex och relationer i våra liv, säger Malena Ivarsson.

Malena och Samanda tar även upp exempel på verkliga personer inom kultursfären som passar in på det tema som programmet tar upp.

Hämnden efter dumpning

Sändes måndag 15 augusti kl 19.03

Mord, våld och förstörelse. Efter att ha blivit dumpad av sin partner kan känslorna styra en i de mörkaste riktningarna.
Lyssna på avsnittet här

Förförelsens konst och avigsidor

Sändes måndag 8 augusti kl 19.03

Casanova, Don Juan, eller Femme fatale. En duktig förförare har många namn. Men hur gör de? Hur lyckas man på ett par minuter få någon annan i säng?
Lyssna på avsnittet här

Sexpakten

Sändes måndag 1 augusti kl 19.03

Frank och Claire Underwood i House of Cards har gjort det, Simone de Beauvoir och Jean-Paul Sartre likaså. Bildat en pakt för att få ett långt och levande förhållande.
Lyssna på avsnittet här

Passionen kommer med död

Sändes måndag 25 juli kl 19.03

Vi längtar efter och hyllar gärna passionerade relationer, men passionen kommer alltid med ett pris - något eller någon måste dö.
Lyssna på avsnittet härFölj Malena på twitter

Dagens datum: 2018-03-20

Start
Om Malena
Mottagning
Behöver du terapi? Testa dig här
Till sängs i kulturen
Media
Sextips
Dagens kärleksord
Rekommendationer
Föredrag
Kontakt & Tidsbokning