Goodbye Heartache - en weekend för oss som separerat

Experterna talar om en ny ”kultur”, att vi sedan 1960-talet har gått från en äktenskapskultur till en skilsmässokultur. På drygt tio år 2001–2013 har det blivit dubbelt så vanligt att skilja sig i Sverige.

Men en skilsmässa är ett trauma som kräver sin tid, oavsett vad som orsakat den. Ens partner kan bryta det skrivna eller oskrivna kontraktet och överge en, och plötsligt öppnar sig en avgrund. Eller man går själv efter lång tid av vånda inför beslutet att lämna. Eller det kan handla om den oundvikliga separation som ett dödsfall innebär. I vilket fall som helst ska man orientera sig i livet på nytt, utan en partner att förhålla sig till.

Frötuna Gård
Frötuna Gård

Vi vill vända uppmärksamheten mot vem man är nu efter skilsmässan och hur man vill att det nya livet ska gestalta sig. Det är så många frågor som uppstår, det kan handla om allt från vem som ska bo kvar i det gemensamma boendet till hur man ska göra med gemensamma vänner.

Ibland fastnar man i grubblerier och självanklagelser eller oro inför framtiden och då kan det finnas en poäng i att vrida och vända på känslorna tillsammans med andra och höra deras berättelser om hur de hanterat separationen. Tillsammans kan man upptäcka nya möjligheter som man inte trodde var möjliga eller lösningar man inte visste fanns.

Vi som leder den här weekenden vet att en separation är en sorgeprocess som måste respekteras och få ta tid men att det också finns en unik möjlighet att upptäcka nya lyckokällor som ligger gömda i krisen.

Vi erbjuder en vistelse där man får vara helt i sin egen process, men man kan också välja att delta i gemensamma föreläsningar eller promenader i tystnad i den grönskande omgivningen. Eller ta del av informella samtal framför brasan i den vackra herrgården. Vi kan också slappna av med ett yogapass om vi känner för det, eller en massage i det unika nybyggda Hamamet, och njuta av vegetariska måltider.

Retreaten passar för såväl de som är mitt uppe i en separation och de som lagt den bakom sig men ändå vill få en nystart.

Förhoppningsvis kan vi alla efter helgen sedan vända åter till våra liv förvissade om att Tranströmers ord ”det finns en glänta som bara den som gått vilse kan hitta” stämmer.

Ledare: Malena Ivarsson, sexolog, som haft en privat mottagning för parrådgivning i över trettio år och vidareutbildat sig i Jungiansk psykologi. Anna-Brita Krakenberger, arkitekt, och ordförande i Jungföreningen i Stockholm.

MalenaMalena
Malena Ivarsson och Anna-Brita Krakenberger

Tid: 25-27 nov 2016 (ankomst fre från kl 17, vi börjar med middag kl 18.00 – sön ca kl 16)
Plats: Frötuna Gård frotuna.nu
Priser och bokning: 4.450. Singelrum 750 kr extra. När du anmält dig får du en bekräftelse och faktura. Du är garanterad plats på kursen när du betalat fakturan. Anmälan senast 30.9
För mer information: E-post: malena.i(at)telia(dot)com eller Telefon: 070-492 36 11
Följ Malena på twitter

Dagens datum: 2018-01-18

Start
Om Malena
Mottagning
Behöver du terapi? Testa dig här
Till sängs i kulturen
Media
Goodbye heartache
Sextips
Dagens kärleksord
Rekommendationer
Föredrag
Kontakt & Tidsbokning